100715_FDT_Logo_NeuFlachdach Technologie fra Mannheim i Tyskland er en av verdens eldste produsent av syntestiske membraner for vanntetting. De er pionerer innen produksjon av PIB (Polyisobutylen) – verdens eldste syntetiske takprodukt. Merkenavnet Rhepanol er videnkjent verden over, og produktet er mer eller mindre enestående i de mest værutsatte områdene vår klode har å by på. Med en kuldefleksibilitet på -60C finnes det ikke plasser på jorden hvor Rhepanol ikke kan benyttes. Tysklands eldste nåværende registrerte og fungerende flate tak, på et vannkraftverk i byen Hemsbach, ble i 1956 tekket med Rhepanol sin forløper Prewanol. I dag, nesten 60 år senere, fungerer membranen fortsatt like godt.

FDT var også en av de første til å produsere membraner av mykgjort PVC, og Rhenofol ble introdusert på markedet i begynnelsen av 1960- tallet. Rhenofol er, på lik linje med Rhepanol, markedsledende hva gjelder produksjon og kvalitet. FDT benytter kun de beste råvarene som finnes, og dette sammen med nesten 150 års erfaring og de beste produksjonsfasilitetene som er på markedet føyer Rhenofol seg inn i en lang rekke av kvalitetsprodukter fra Europas største industrinasjon.

Membraner med unik levetid

Rhenofol har en dokumentert forventet levetid på 35+5 år (BBA), og er med det unikt sammenlignet med andre produsenter. En oppbygging av produktet med 50 / 50 råstoff over / under armeringen, rikelig med høykvalitets mykgjørere og stabilisatorer samt et beskyttende skjold som forhindrer migrering av disse på best mulig måte er kort oppsummert faktorene som gjør Rhenofol til det ultimate produktet for vanntetting av flate tak og konstruksjoner.

Rhenofol kommer i 2 utgaver, CV med polyesterarmering for mekanisk innfesting samt CG med glassarmering for løst utlagt ballastmontering.