News

sommertid

Sommertid er ferietid

Sommertid er ferietid, ikke kun for oss

Sommertid! Ferien står for døren og det er ikke bare vi som har utfordringer med å få kabalen til å gå opp. Rent logistikkmessig sliter vel de fleste. Vi i Taknett kjører som alltid åpent hele sommeren! Men det det største «problemet» ligger ikke i intern logistikk. Det å få varene ut til kunder like raskt som ellers i året er en utfordring. Antall avganger fra våre speditører er sterkt redusert. Det er jo som de fleste har fått med seg mindre biler på veiene når solen står på sitt høyeste. Det som normalt blir sendt samme dag med levering 1-2 dager etter, kan fort økes til både 3 og 4 dager. Dette avhenger selvfølgelig hvor i landet varene skal. Både innhenting hos oss og utkjøringer fra terminaler blir berørt. Så husk på i god tid å bestille til prosjekter dere vet er på vei, så blir hverdagen enklere for alle.

Kontakt oss! Jo før – jo bedre 🙂

Vi vil samtidig ønske alle våre kunder og samarbeidspartnere en flott sommer!

Taksluket

Er taksluket ditt åpent og pappen tett?

Unngå å få taksluket tett og åpning i pappen!

Taksluket sin oppgave er å føre regnvann vekk fra takets overflate og ned gjennom bygget til drensledning eller overvannskum. Dette for at vann rett og slett ikke skal kunne trenge inn i bygget. Her er noen tips for å unngå tette taksluk, lekkasjer og ergo kostbare følgeskader:

– Hold alle takets overflate, sluk, nedløp og takrenner rene året gjennom. Nedfall fra trær som kvister og blader er som oftest årsak til tetting, men også mose og løsnet granulat fra takbelegg osv. kan gjøre mye skade. Lag deg gode kontrollrutiner. Glem ikke at vi har snø og is i vinterhalvåret!

– Bygg med dårlig lufting og/eller utfordringer med isdannelse bør innstallasjon av varmekabler i risiko-områder vurderes. Har du isolerte nedløp eller varmekabler – påse at de fungerer med jevne mellomrom.

– Det finnes varslingsløsninger for taksluk, men disse fjerner ikke behovet for rutinemessige kontroller og kan gi en falsk trygghet.

 

Merk! Takbelegg bør legges av kyndige taktekkere og alle taksluk skal monteres av fagpersonell i tråd med gjeldende forskrifter. Vet du ikke om noen som kan ta jobben – Spør oss – Vi kjenner mange dyktige utøvere.

Sommertur med Nortekk

Reker og «noe attåt» på Oslofjorden

Sommertur med Nortekk Taksenter

Sommertur : Torsdag 21.juni arrangerte Nortekk Taksenter båttur med rekebuffet og «litt til» på Oslofjorden, og vi var representert med verktøy fra Calloni som en av leverandørene 🙂

Variert vær til tross var oppmøtet bra med en god miks av leverandører, kunder og ansatte fra Nortekk Taksenter. Hyggen startet allerede på Skur 33 med forfriskning i ettermiddagssola før kryssing av langgangen og ombord til SY Madonna. Et aldri så lite verbalt innlegg åpnet offisielt seansen oppfulgt av båtbransjens HMS.  Med «alle mann på dekk» satte båten lett kursen ut Oslofjorden, og det varte ikke lenge før varslet regnvær traff oss fra oven.

Saftige og store reker fra Grønland, loff og alt tilbehør stod på menyen. Mat var det nok av (og drikke) siden deltagerfrafallet samme dag hadde redusert reisefølget fra 50 til ca. 35 personer. Åpenbart som følge av det varslede uværet. Synd for de som ble hjemme av den grunn – regnskyllet var nemlig kortvarig. Solen viste sitt blide åsyn over en mett og lykkelig gjeng der vi sakte men sikkert opplevde en flott indre Oslofjord. Med store kontraster fra små koselige hytter i skjærgården, via kontainerhavna,  til Bjørvika i all sin prakt. Solnedgang over Operaen var siste skue før vi la til havn igjen på Rådhuskaia.

Takk for en hyggelig sommertur – Dette gjør vi gjerne igjen 🙂

Pål Rosenvinge
Taknett AS

kvalitet blikkenslageren rhenofol sintef

Kvalitet blir lagt merke til

Kvalitet i alle ledd

Kvalitet blir lagt merke til… også gjennom Blikkenslageren – magasinet for profesjonelle blikkenslagere.

PVC- folien Rhenofol fra tyske FDT med Sintef- godkjenning

Hovedproduktene for det norske markedet innehar nå nødvendig og etterspurt dokumentasjon. Dette er viktig for å virkelig komme seg frem på større prosjekter her i Norge. «Vi visste fra tidligere erfaringer at en godkjenningsperiode hos Sintef er en svært tidkrevende prosess. Samtidig var vi aldri i tvil om at våre produkter uten problemer ville overgå de kravene. Vi har langt mer overbevisende tester fra andre institutter enn de som kreves her oppe» sier Ronny Andreassen. Han er Produktsjef for flate tak og membraner hos Taknett AS. «Rhenofol er en av de første PVC- foliene som så dagens lys, og ble introdusert tidlig på 60- tallet. Da har man vært igjennom noen sertifiseringer. Og ikke minst fått rundt 60 års erfaring ute i omgivelser verden over, noe som er enda viktigere» utdyper han videre.

Rhenofol blir som standard levert i 2 utgaver hvor den ene er en taktekningsmembran for mekanisk innfestede flater (CV). Den andre for løst utlagte ballast løsninger samt i for ekstensive eller grønne / beplantede tak (CG).

 

Les mer om Rhenofol her eller hos vår leverandør.

Avtale signert med «Takgiganter»

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 13.21.55Vi kan med stor stolthet nå «lette på sløret» og fortelle at vi har signert storhandelsavtale med Takkjøp-kjeden på vårt profesjonelle taktekkerverktøy fra Calloni 🙂

Om Takkjøp
Takkjøp AS er et innkjøpssamarbeid mellom 17 taktekkingsbedrifter spredd rundt i hele Norge. Selskapets formål er å sørge for de beste innkjøpsavtalene i bransjen. Samlet omsetning for medlemmene var på 636 MNOK i 2014 og de la over 1,5 millioner m² tak og membraner. Hovedsakelig legger kjedens medlemmer Derbigum membraner, men legger også andre typer tak, både med å uten fall.

Takkjøp-kjeden består i dag av: Sandnes Tak, Mester Tak Trondheim, Mester Tak Verdal, Nortekk Entreprenør, Euro Blikk og Tak, Follo Tak & Vedlikehold, Vestfold Kobber & Blikk, Malco, Atlanter Produkter, Tecta Tak, Kvernmo Tak, Flexi Tak, Svein O. Jentoft, Ing. Per Kvernmo, Rekord Tak, Narvik Bygg og Takentreprenøren.

«Selv om avtalen er signert er det nå jobben begynner», sier Pål Rosenvinge, Salgs- og Markedsansvarlig for Calloni hos Taknett AS. Han gleder seg til månedene som kommer.

Ny forhandler på Skedsmokorset

Nortekk_taksenter_CMYKNorges ledende taksenter Nor-Dekk AS på Skedsmokorset gjør i disse et løft på mange måter. Nytt navn (NorTekk Taksenter), ny logo, oppgradering av butikken og ikke minst har de blitt forhandler av Taknetts profesjonelle verktøy innen taktekking og vanntetting; Calloni.

NorTekk Taksenter ønsker å tilby sine nye og eksisterende kunder bedre service og tilgjengelighet på verktøy. De har derfor valgt å ta inn store deler av vårt norske Calloni sortiment;

  • Komplette gassbrennersett i Titan.
  • Store deler av den modulære løsningen i Titan etter «bygg-ditt-verktøy-selv»-prinsippet med håndtak, lanser i seks forskjellige lengder, stor variasjon i brennerhoder, «quick-on», tennere m.m.
  • Komplette sett og modulære løsninger innen varmluftsutstyr.
  • Regulatorer, sikkerhetsutstyr, slanger og koblinger
  • Håndverktøy og skjøteruller.

I tillegg ønsker de å fremme Callonis kokere for asfalt og bitumen. Kokerene lagerføres ikke i Norge, men leveres på 2-4 uker etter bestilling.

 

NorTekk Taksenter treffer du på; www.nor-dekk.no eller besøk butikken i Industriveien 9C på Skedsmokorset.

 

Godt dokumentert

Det er viktig – både for oss i Taknett som grossist/leverandør, og for deg som utførende entreprenør/fagmann at alle papirer og dokumentasjon er i tråd med regelverk.
Akkurat derfor søker vi en uavhengig produkttest hos SINTEF.

SINTEF Certification

SINTEF Certification skal bidra til å sikre kvalitet, verdier og miljø gjennom sine ordninger for godkjenning og sertifisering. Sintef godkjenner og sertifiserer byggevarer, konstruksjoner, konstruksjonselementer, materialer og løsninger etter nasjonale og internasjonale regler, forankret i forskningsbasert kunnskap og gode nasjonale laboratorier.

Om SINTEF produktdokumentasjon

Teknisk forskrift til Plan- og bygningsloven angir at alle egenskapene til produkter som brukes i et byggverk og som har betydning for at byggverket kan oppfylle forskriftens grunnleggende krav, skal være dokumenterte. Produktdokumentasjon skal være tilgjengelig før produktet omsettes og brukes i byggverk. Dokumentasjonskravet gjelder alle byggprodukter, prefabrikerte konstruksjoner og konstruksjonselementer.

Dokumentasjon på våre produkter finner du her Produkter – Datablad/FDV

Calloni – Endelig i Norge

Taknett AS importerer Calloni

Calloni importeres og distribueres av Taknett AS i Drammen, som også importerer tak- og byggeprodukter fra Copernit, FDT Flachdach og Klöber.For de som ikke kjenner merket, som eksporterer til over 50 land,ramser Pål Rosenvinge, salgs- og markedsansvarlig for Calloni i Norge, opp de viktigste produktene i sitt sortiment.

  • Gassbrennere for taktekking og vanntetting med spesielt fokus på Callonis Titanutgave.
  • Trykkregulatorer og sikkerhetsanordninger for gass.
  • Spesialutstyr som smøreskjeer, skraper, kniver m.m. for fagfolk og profesjonelle utøvere.
  • Kokere for smelting av bitumen og mye mer.

– Alle komponenter utvikles og produseres i Italia, med stort fokus på brukervennlighet, vekt, sikkerhet og kvalitet, sier Rosenvinge i en pressemelding.

Han legger til at produktene følger European Norm standard.